Prijs

Voor de bijlessen wordt 12 euro per uur gevraagd. Dit betekent dat een bijles vaak rond de 12 euro zal zitten, maar dit bedrag kan hoger uitvallen als de bijles uitloopt. Elke maand ontvang je een overzicht met de gemaakte uren met een korte beschrijving van wat er in die tijd gedaan is. ​

€ 12,- per uur

Aantal bijlessen

Het aantal bijlessen kan vooraf afgesproken worden, maar kan ook later bekeken worden. Vaak is het handig om wekelijks of elke twee weken een bijles in te plannen, zodat je bij blijft met je huiswerk. Wanneer je even geen behoefte hebt aan een bijles plannen we er ook geen in. Als je later wel weer bijles wil, kunnen we samen een moment inplannen. Elke maand krijg je een overzicht van de uren die we in die maand gewerkt hebben, met een beschrijving van wat er in die tijd gedaan is.

Hoe ga ik te werk?

Omdat ik in Leeuwarden studeer, ben ik voor leerlingen in Leeuwarden doordeweeks beschikbaar voor bijlessen. Voor de leerlingen van de BWS ben ik in de weekenden beschikbaar, en doordeweeks voor online bijlessen. Over het algemeen plan ik een uur in per vak per leerling. Ik houd er altijd rekening mee dat het uit kan lopen, wat voor mij geen probleem is. Na de bijles schrijf ik de gemaakte uren op met een korte beschrijving van wat er die les gedaan is. 

De bijlessen kunnen zowel fysiek als online. Sinds corona ben ik flexibel geworden in hoe en wanneer de bijles gegeven wordt. Als het voor de leerling beter uitkomt om de bijles ’s avonds te houden, is dat geen probleem. De leerling en ik zoeken samen een moment uit dat ons beide goed uitkomt.

book, read, tee-2020460.jpg

Heb je vragen? Kijk bij de Frequently Asked Questions of jou vraag daar beantwoord wordt. Zo niet, dan kan je altijd contact met mij opnemen!

Fysieke bijles

Tijdens de fysieke bijlessen zorg ik altijd dat ik een laptop mee heb, zodat ik snel antwoorden kan opzoeken, of afbeeldingen kan zoeken die mijn uitleg verduidelijken. Aangezien ik geen professional ben, kan het zijn dat ik de antwoorden op vragen ook niet weet. Wanneer dit voorkomt, zoek ik op het internet op wat het goede antwoord moet zijn. Zodra ik dit doorgelezen heb, kan ik uitleggen aan de leerling wat het juiste antwoord is en waarom.

Online bijles

Bij online bijlessen zal ik gebruik maken van Google Meet. Dit gemakkelijk te gebruiken platform is perfect voor dit soort gelegenheden. Met Google Meet kan ik mijn scherm delen met de leerling. Dit is erg handig als ik een afbeelding wil laten zien aan de leerling.

De eerste bijles

In de eerste bijles nemen de leerling en ik de tijd om te bespreken hoe we de komende bijlessen te werk zullen gaan. Sommige leerlingen vinden het fijn om samen met mij de huiswerkopdrachten te maken, anderen willen liever uitleg horen. Ook in dit opzicht ben ik flexibel. Mijn doel is om de leerling vooruit te helpen op de manier die voor de leerling het beste werkt. Naast het doornemen van de stof ben ik ook bereid om de leerling te helpen met leren voor toetsen. Ook hier zijn verschillende methodes beschikbaar die voor de ene leerling wel en voor de andere niet werkt. Samen komen we achter de manier die voor deze leerling het beste werkt. 

Wanneer dit besproken is, kunnen we beginnen met het doornemen van de stof op de manier die de leerling het beste past. De leerling kan voorafgaand aan de les doorgeven aan welke onderwerpen we moeten werken. Ik heb dan even de tijd om me in te lezen, aangezien sommige stof en sommige vakken voor mij al een tijd terug zijn.

Stoppen met de bijles

Als het na een aantal lessen niet klikt met de leerling of de leerling denkt de bijles niet meer nodig te hebben, dan is dat geen probleem. Stoppen met de bijles kan altijd. Wanneer ikzelf over te weinig kennis beschik om de leerling goed op weg te helpen, kan ik, in overleg met jou, andere studenten inschakelen, die de vakken uitgebreider gevolgd hebben dan ik. Zo is er voor elke leerling een goede tutor beschikbaar.

Frequently Asked Questions

Tijdens de eerste bijles bespreken we kort hoe jij het beste leert en hoe ik daarbij kan helpen. In de lessen die volgen nemen we de stof door die jij het lastigst vindt. Ook kan ik je helpen met het bijhouden van je huiswerk of het leren voor toetsen. 

Een bijles duurt een uur. Het kan zijn dat na dit uur nog niet alle stof is doorgenomen. Dan loopt de bijles wat uit, wat voor mij geen probleem is. Je ontvangt een overzicht van de gemaakte uren met daarbij een korte beschrijving van de les. 

De meeste bijlessen zullen door mijzelf gegeven worden. Als er een vak is dat mij minder ligt, regel ik in overleg met jou een andere Amelander voor de bijles.

Doordeweeks ben ik in Leeuwarden en in de weekenden op Ameland voor fysieke bijlessen beschikbaar. Daarnaast kunnen de bijlessen altijd online gegeven worden. Voor fysieke bijlessen kijken we samen naar een geschikte locatie.

De bijlessen zijn voor alle leerlingen van de middelbare scholen, zowel op Ameland als in Leeuwarden. De bijlessen zijn voor elk niveau beschikbaar.

Dit is volledig afhankelijk van jouw wensen! We beginnen met 1 les per week. Is dit te veel of te weinig? Dan kan het altijd aangepast worden. Heb je het idee dat de bijlessen niet werken of vind je het niet fijn? Dan kunnen we stoppen of minderen met de bijlessen.